Profizmus a fotózásban- minőség a kocsiban liqui moly termékekkel

A fotózásnál kreatívabb munkát nem nagyon tudok elképzelni, ezért is irigylem kicsit a barátnőmet, aki ezzel foglalkozik. Együtt jártunk középiskolába és már akkor nagyon szeretett hódolni ennek a hobbijának, természetesen minden iskolai eseményt, tábort nagyon jó lehetőségnek tartott, hogy kiélje kreativitását ezen a téren.

Az első fényképezőgépét még 12 évesen kapta, de akkoriban még nem a mai trendi digitális gépek hódítottak. Így visszagondolva mennyivel kényelmesebb és praktikusabb csak a memória kártyát kicserélni benne manapság, mint a tekercselős filmet, amire nagyon kellett figyelni, nehogy közben fényt kapjon a cserénél vagy esetleg a legrosszabb pillanatban fogyjon ki. De akkoriban még ez ő gépe is nagyon jónak számított persze.

Bárhova mentünk kirándulni neki folyamatosan a nyakában lógott a masina vagy a kezében fogta, mintha odaragasztották volna. A középiskola után nem is volt kérdés, hogy ő milyen szakmát fog választani, beiratkozott egy fényképész iskolába.

Akkor még azt gondoltam, hogy nem volt jó választás, én mindig is túl racionálisan láttam a dolgokat, pályaválasztásnál az volt az elsődleges szempont mivel tudok a legjobban keresni ha „nagy” leszek. Épp ezért én a pénzügyi vonalon indultam el, amíg valljuk be kissé szárazabb terület.

Csodáltam a bátorságát, mert nagyon nagy szerencse kell hozzá, hogy valakinek sikerüljön ebben a szakmában befutni, valamivel ki kell tűnni a többiek közül. De szerencsére benne minden megvolt ahhoz, hogy ez sikerüljön neki. Nemcsak nagyon ügyes, tehetséges és kreatív volt mindig is, de a személyisége is elbűvölő, nagyon jól tud bánni az emberekkel is, ami szerintem szintén nagyon fontos ebben a szakmában. Meg kell érteni az embereket, rájuk kell hangolódni, ráérezni ki mit szeretne, ez azért nem könnyű feladat, mert, mint tudjuk, vannak nagyon nem egyszerű személyiségű emberek is, akikkel kihívás szót érteni.

Neki sikerült ezeket az akadályokat is játszi könnyedséggel megugrani. Folyamatosan fejleszti magát a mai napig is, azt is becsülöm benne, hogy sosem elégszik meg azzal, mi van, mindig jobbra és jobbra törekszik. Szívesen áldozza az anyagiakat a már meglévő eszközeinek bővítésére is, nem kizárólag a profit lebeg a szeme előtt, nagyon fontos neki, hogy a kezéből kikerült anyagok kifogástalanok legyenek és ezáltal a kuncsaftjai elégedettek legyenek. Ez az alapja annak is, hogy ajánlják őt azok, akik már dolgoztak vele.

Rengeteg rendezvényre hívják őt dolgozni, de a kedvence az esküvők fotózása. Nagyon megható dolog lehet egy pár élete talán legszebb napjának fontos pillanatainak megörökítése. Volt olyan, hogy megbeszéltünk egy programot és hirtelen kapott egy hívást, hogy az egyik fotós ismerőse beteg lett és sajnos nem tud elmenni az elvállalt munkára, annyira súlyos volt a helyzet. Tulajdonképpen épp útba esett a helyszín, így megnyugtattam, hogy semmi probléma, nyugodtan vállalja be én szívesen elkísérem.

Nagyon jó kis kocsija van különben, de szüksége is van rá hiszen ez a másik munkaeszköze, folyton úton van. A karbantartásához és ápolásához mindig a liqui moly anyagait használja, eddig egyik sem okozott neki csalódást. Mindent meglehet találni a weboldalukon egy helyen, akár a klíma karbantartásáról legyen szó akár különböző adalékanyagokról. Azért is jó ez a weboldal, mert ezeken kívül motorkerékpár és bicikli ápolásához és karbantartásához is találunk liqui moly termékeket. Ha nekem lesz egyszer kocsim, biztos innen fogoliqui molyk én is rendelni.

Visszatérve én nagyon örültem, hogy elkísérhettem őt és láttam munka közben és nagyon nagy büszkeséggel töltött el, hogy az én barátnőm sohasem kételkedett magában és véghez vitte amit annyira szeretett volna és hitt magában. Ez azt gondolom nagyon irigylésre méltó.