Mindig van mit fotózni…bukósisak akció

photographer-424622_640A gyermekem általános iskolája, egy igen érdekes dolgot talált ki, hogy egy kis plusz jövedelemhez juthasson. Hogy mi is ez? Elmesélem mindjárt.

Az iskola

Mint minden iskola, gondolom a tiétek is elég gyatra költségekkel bír. Sok mindent kellene megcsinálni, fejleszteni, vagy éppen bővíteni…de semmire sincsen pénz. Elég borzasztó, hogy ilyen körülmények között kell a gyermekeinknek tanulnia, és a nap jó részét töltenie. Sok minden másra bezzeg van pénz, támogatás…

Tavalyi év nagy botránya volt nálunk, hogy az egyik kisgyerek megpróbálta a leszakadni akaró mosdót megtartania, de nem sikerült neki, és a kezére esett. persze el is tört neki. Azért azt gondolom, a szülei jobbal voltak kiakadva az iskolára, és a körülményekre. Persze valahol nem az iskola tehet róla, hiszen ő fejlesztene vagy csinálná…de nincs miből.

A „pénz forrás”

Sokszor már mindent kitalálnak, hogy pénzhez juthassanak. Hol egy szülők bálja van, amit gondolom senkinek nem kell bemutatni, vagy valamilyen közösségi dolog, ültetés, metszés…

Az utóbbi évek egyik legjobb kezdeményezése a mostani. Az egész lényege, hogy azok a művészek, akiknek kedve van, készítenek képeket. ezeket feltöltik egy weboldalra és ott lehet a képekre licitálni. Nem vászon képek, hanem egyszerű, sima digitális képek. Ha az illető szeretné, akkor megkapja kinyomtatott példányban is, megfelelő nagyságban, ezt nem tudom pontosan, hogy mekkora, de akár le is lehet róla mondani, és csak jelképesen megvásárolni. Lehet ez az összeg 500ft is, de lehet 5000ft is akár.

A képek mondanivalója

Mindig más, és más. Hol a csendes Dunát fotózzák, hol a naplementét, de volt már minden féle téma is. Mindegy, hogy mi, csak éppen ütős legyen. Voltak már szuper járgányok is, motorok, autók…

Múltkor valaki ebben a kategóriában szuper egyedi bukósisakokat fotózott. Gondolom az egyik ismerősének a sisakja volt, és egy bukósisak akció keretén belül vásárolhatta. Persze az is lehet, hogy nem, de nem is ez a lényeg.

Nagyon jó lehetőség, és egy szép gesztus, ha valaki vásárol egy-egy képet, ami még tetszik is neki. Hiszen ki ne szeretne minőségi képeket?. Meg persze nem is ez a lényeg, hanem az, hogy segíthetünk egy jó cél érdekében.