Megfelelő kiegészítők fotózáshoz

A fotózás egyre nagyobb népszerűségnek örvend manapság. Nem csak a selfie készítés került előtérbe, hanem a rendes műtermi fotózások is egyre gyakoriabbak. Sok kezdenek el épp ezért ezen a szakterületen dolgozni. Mi kell ahhoz, hogy valaki profi fotós legyen? Egy jó fényképezőgépre mindenképp szükség lesz, és bizony erre rá kell szánnunk egy kisebb vagyont is. Kell egy stúdió, és a helységet fel kell szerelnünk különböző eszközökkel is, amelyek biztosítják a megfelelő hátteret, a tökéletes világosítást, és más egyebeket. Miután mindent beszereztünk, egy nagy adag szépérzékre, egyéni stílusra, és modellekre lesz szükségünk. Persze a szakértelemről se feledkezzünk meg. Tanuláshoz több online oldal is rendelkezésre áll, de akár beiratkozhatunk egy gyors képzésre is. Kreativitás é, stílusérzék pedig adottságok, szóval ezt beszereznünk már nehezebb lesz. Miután ezeket tisztáztuk és a modell is rendelkezésre áll akkor már minden csak rajtunk múlik.

Én magam is szoktam fotózni, bár én teljes mértékben hobbi szinten, így nem mondanám magam profinak. Mégis amikor embert fotózok, a ruha és a kiegészítők megválasztását nagyon fontosnak tartom, ugyanis a későbbi utómunkálatokat is megkönnyíti. Most kifejezetten a kiegészítőkről, különböző ékszerekről szeretnék beszélni. A legtöbbször fontos, hogy a képen a hölgy szépen legyen felöltözve, és ehhez passzoló kövekkel legyen díszítve. Egy- egy ékszer csillogását meg lehet oldani az utómunkálatok során is, de szerintem egyszerűbb és jobb lesz a végeredmény is, ha eredetileg is vakító a kiegészítő. Sajnos azonban ehhez általában drágakő szükséges, amik túl drágák ahhoz, hogy hobbifotózáshoz vegyünk párat, az aktuális múzsánk pedig nem biztos, hogy rendelkezik ilyennel.  Mit tehetünk ilyenkor?

Én a swarovski ékszer webáruház honlapjára szoktam ellátogatni, és azt is megmondom, hogy miért. Az itt található ékszerek nem drágakővel készültek, ezért aztán az áruk megfizethető, olyannyira, hogy szép lassan egész készletet lehet belőle összegyűjteni. Ezzel szemben az eredeti swarovski ólomkristályból készül, aminek rendkívül nagy a fényáteresztő képessége. Az egyik oldalát ezüsttel szokták bevonni, így gyakorlatilag tükörként funkcionál. A még nagyobb csillogást a különleges csiszolási technika teszi még páratlanabbá. Minél több lapra csiszolják ugyanis az ékszert, annál több helyen töri meg a fényt, így még kápráztatóbb eredményt érve el. Ráadásul a swarovski védjegye a 14 lapos csiszolás, ami nem kevés.

Alapvetően két fajta követ találhatunk. A kúpos hátú, gyémántcsiszolású kövek kifejezetten arra készültek, hogy foglalatba kerülve ékszer váljon belőlük, míg a lapos csiszolásúakat ragasztással vagy vasalással ruhák, tárgyak díszítésére is előszeretettel használják. Emiatt gyakorlatilag végtelen a választék, így aztán kedvünkre válogathatunk. A színezés is megoldható, így aztán nem csak a gyémánt helyére tudunk megfelelő helyettesítő követ találni, hanem más drágakövek helyére is, mint a smaragd, vagy a zafír. Persze azt hozzá kell tenni, hogy ha nem az áttetsző változatra esik a választásunk, akkor azzal számoljunk, hogy nem lesz olyan nagymértékű a csillogás sem.

Alapvető probléma szokott lenni ékszervásárlásnál még az is, hogy általában a vásárló nem szakértője a témának, így átverhető, és sokan ezt kis is használják. Ebben az esetben azonban egy laikus is könnyen meg tudja állapítani, hogy átverésről van-e szó, vagy eredetit termék megvásárlására készül. Az utánzatok készítése során ugyanis olvasztott üveget használnak, aminek a fényáteresztő képessége messze nem olyan jó, mint az ólomkristályé. Emiatt szabad szemmel, egy hozzá nem értő ember számára is nyilvánvaló a különbség. Persze, ha internetről rendelünk, akkor nem nézhetjük meg előre a tárgyat, így érdemes olyan helyet használni, amit ismerünk, és ami megbízható.

A swarovski ékszerek tehát alacsony kiadás mellett teszik lehetővé, hogy modellünk öltözete minőségi és tökéletes legyen, ezáltal rengeteg időt spórolva meg nekünk az utómunkálatok során. Ráadásul az óriási választéknak köszönhetően kedvünk szerint állíthatunk össze kompozíciókat a segítségével. A végeredménynek csak kreativitásunk szabhat határt. Mindent összevetve csak ajánlani tudom minden fotós társamnak, legyen az amatőr vagy profi.