Ingatlan értékbecslés és fotózás egy helyen

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki egy annyira színes egyéniség, hogy az átlagemberek fejében összeegyeztethetetlen tevékenységeket képes a legmagasabb profizmussal űzni. Akinek nincs ilyen ismerőse, az azt jelenti, hogy ő maga a káosz legnagyobb ura. Aki pedig művész körökben mozog, annak lehet, hogy a legtöbb ismerőse ilyen.

Nagyon sok zenészt, színészt, grafikust és különböző designert ismerek a munkámból kifolyólag, így egy kezemen meg sem tudom számolni, hogy hány ilyen összetett személyiséget ismerek. Van köztük olyan, aki már huszonnégy évesen családapa lett, de előtte már hatalmas sikereket ért el az Amerikai Egyesült Államokban, most pedig a gyermeknevelés mellett a szcéna életben tartása köti le minden energiáját. Van olyan ismerősöm, aki szintén zenész, kétnaponta buliba „kell” mennie és közben pedig egy pénzügyi tevékenységgel foglalkozó cég, hatalmas felelősséggel járó posztját tölti be. De ami számomra a legfurcsább, van egy vállalkozó barátom, aki egyszerre foglalkozik fotózással és ingatlan értékbecsléssel is.

Még gimiben ismertem meg, ahol már foglalkoztatta a fényképezés világa, de az üzleti oldalát nagyon sokáig nem mutatta meg. Érettségi után elvégzett egy fotós képzést, majd azután mindenki legnagyobb meglepetésére közgazdaságot kezdett el tanulni Magyarország egyik legjobb egyetemén. Rengeteget jártunk bulizni, koncertekre, fesztiválokra, clubokba, persze a fényképezőgép mindig nála volt, és mindeközben pedig az egyetemet olyan kitűnően sikerült elvégeznie, hogy azt bárki megirigyelhette volna. Kezdetben még a tanulmányai mellett party fotózást vállalt, így nem csak ingyen mehetett be az összes buliba, hanem még pénzt is kapott azért, hogy jól érezze magát. Majd miután lediplomázott, már nagyobb események fotózását is elvállalta, illetve a szakmai gyakorlatot követően elhatározta, hogy alapít egy ingatlanirodát. Munkájának és jó természetének köszönhetően már húszas évei elején annyi embert ismert, hogy gond nélkül bele tudott vágni a saját cég alapításába, hiszen mindenhonnan érkezett a segítség. Hol csak tanácsokat kapott, hol konkrét munkaerőt, és persze volt olyan is akitől csak szurkolást és rengeteg pozitív energiát, de egyeseknek még ez sem adatik meg, szóval ő egy igazán szerencsés ember. Az ingatlaniroda olyan szépen fejlődött már ez alatt a rövid idő alatt is, hogy manapság már csak néha foglalkozik az ingatlanok értékbecslésével, de a munka java részét már az alkalmazottai végzik, így ő továbbra is hódolhat a szenvedélyének: a fotózásnak.

Így is hatalmas sikernek könyvelheti el azt, hogy ilyen fiatalon ennyi mindent elért, és ha már egy dolog működéséért megküzdött az ember, akkor az érdem akkor is az övé marad, ha aztán átengedi másoknak a látszólagos irányítást. Így újra van esélye fejlődni az élet esetleg más területein is.