Fotózás ajándékba…

Régi álmom vált valóra idén karácsonykor, amikor a szüleim egy olyan ajándékot adtak a számomra, amire már nagyon régóta szerettem volna elmenni. Hogy mi volt az? Lejjebb elmesélek minden róla.
A karácsony
Nálunk mindig nagy ünnep a karácsony. A szüleim házában szoktunk összegyűlni mindannyian, persze karácsony másnapján. Szerencsére a szüleim elég jól haladnak a korral, és megértették, hogy amikor nekem is családom lett, szerettem volna a szentestét velük tölteni. Azt gondolom, még ha nehezen is, de elfogadták a dolgot. Persze hogy ne érezzék úgy hogy elveszítettek, felajánlottam, hogy a másnapot náluk töltjük. Gábor párom egyetértett ezzel, és hogy ne legyen senki felé nézet eltérés, így az egyik szülőnél ebédelünk, míg a másiknál vacsorázunk. Mondanom sem kell, hogy olyan nincs egyik helyen sem, hogy te most nem vagy éhes, hiszen bárhova megyünk, olyan bőséges étel kavalkád van, hogy csak na.
Nekem 3 testvérem van, a húgomnak is van már gyerekek, a többiek még csak kapcsolatban vannak a párjukkal. De ha mindenkit összeszámolok, van hogy 15 is vagyunk. Azért nem kis feladat ennyi embert megetetni azt gondolom. Ha ebédelni megyünk, akkor át szoktunk menni sokkal hamarabb, hogy tudjak segíteni még az előkészületekben. Ja, és az már jó ideje bevált szokás, hogy mindenki hoz egy tálca sütemény. Azt gondolom ez senkinek nem megterhelő, viszont ennyi embernél megkönnyíti a munkát. Persze olyan nincs, hogy anyám ne süssön egy jó zserbót, vagy bejglit, de soha nem volt még panasz a süteményeket illetően.
Az ajándékok
Nem is igazán szoktunk ajándékozni egymásnak, csak kis apróságokat. Olyan mondjuk előfordult mér, hogy a testvéreimmel közösen vettünk ajándékot. Ha jól emlékszem 3 éve vettünk így egy új tévét a szüleinknek. Na nem minden évben van ilyen, de a régi mér nagyon rossz volt.kid-849363_640
Idén én lepődtem meg nagyon, mikor egy borítékot kaptam, de az egész család. Hevesen tiltakoztam, mert elsőre azt hittem, hogy pénz van benne, és azt annyira nem akartam. Aztán anyám mondta, hogy de nyisd csak ki… meglepetés lesz benne. Hát igaza is lett, mert annyira meglepődtem, hogy szóhoz sem jutottam. Hogy mi volt az ajándék? Egy műtermi családi fotózás. Nagyon régi álmom volt már hogy egy ilyenre elmenjünk, de még soha nem volt rá lehetőség. Nem tudom, hogy a pénz miatt e, vagy inkább az idő hiánya, de mindig elmaradt…
A vásárlás
Miután a meglepődésemből feleszméltem, kezdtem faggatni anyámat, hogy honnan jött az ötlet, és hogy hol vásárolta? Kiderült, hogy már olyan nagy szakértője az internetnek, hogy valamilyen kupon oldalt böngészett, és ott vásárolta. Teljesen le voltam döbbenve, hogy az én anyám, aki még a számítógép közelébe sem ment egy évvel ezelőttiig hova is fejlődött?
Aztán mesélt róla, hogy már sok mindent megtalál az interneten, és hogy mennyire tetszik neki. A minap a napelem rendszerekkel foglalkozott, még az is megfordult a fejébe, hogy esetleg ők is csináltassanak egyet.
Szóval fejlődik mindenki a korral. Nem csak a családunk gyarapodik, és a szokások változnak, hanem az emberek is. Persze ezzel nincs is semmi gond, hiszen ez az élet rendje.