Egy babakocsi is lehet a fotózás elengedhetetlen kelléke

Manapság már minden sarkon találhatunk fotóst, persze nem mindegy, hogy milyet. Akadnak kiváló fotósok, és rengeteg olyan önjelölt fotós van, akinek egy profi géppel is csak krumpli minőségű fotók sikerülnek. Ha az előbbi kategóriába tartozol, és szereted jól végezni a munkádat, akkor te is nagyon jól tudod, hogy minden részlet számít. Nekem múltkor egy családi fotózást az mentett meg, hogy volt a családnál egy babakocsi.

Amikor fotózok, szeretem megragadni azokat a pillanatokat és látványokat, amiket sokan talán észre sem vennének. Szeretem a kontrasztokat, ez persze nem jelenti azt, hogy soha nem törekszem az egységességre vagy a harmóniára. De minden helyzet más és más. Ezzel szembesültem múltkor is, amikor egy családi fotósorozat elkészítésére kértek fel. Azt tudtam, hogy nem kicsi a család, már öt gyereke volt a szülőknek, és már úton volt hatoska is. A legkisebbet, ötöskét még babakocsiban kellett tologatni, így is érkezett meg a család a kijelölt helyszínre, jelen esetben egy erdőbe. A négy, picit nagyobbacska gyerkőc nagyon nem bírt magával, és láthatóan nehezen bírtak velük a szülők.

No nem mintha én bármitől visszariadnék, de kicsit mégis megijedtem, hogy mit csinálunk, ha szétszéled négy gyerek egy erdő közepén… Fejemben már kattogtak azok a bizonyos kerekek, és gyorsan ki is találtam egy programot. Mivel a szülők nem csak kifejezetten családi fotókat akartak, így a gyerekek a közelben bújócskázhattak, fogócskázhattak is. A lényeg az volt, hogy legalább én megtaláljam őket a fényképezőgépemmel. Ez a kis bújócskázós, fogócskázós kezdés kellőképpen lefárasztotta a gyerekeket ahhoz, hogy utána már ne nagyon ellenkezzenek a beállított családi fotók elkészítésekor.

Szerettünk volna olyan képet is készíteni, ahol a legkisebb látható a babakocsiban, körülötte pedig csak a család többi tagjának keze bukkan fel. Ezzel kívántuk jelképezni az egységet, és az összetartozást. Fotózás közben felfigyeltem a babakocsira, mert látszott rajta, hogy nem egy gyenge darab, és amikor már túl voltunk a fotózáson, meg is kérdeztem, hogy honnan való. Mondták, hogy nem lesz nehéz megtalálnom, ugyanis a Babakocsik weboldalán talált rá erre a darabra. Tehát nagyon egyszerűen csak annyit kell beírnom a keresőbe, hogy babakocsik.hu, és máris megtalálom, amit keresek.

Ez nagyon egyszerűnek tűnt, és ha már ennyire segítőkészek voltak, elmondtam, hogy azért is érdekelt a babakocsi, mert a nővéremhez is hamarosan bekopog a gólya. A férje az én segítségemet kérte babakocsi vásárlás témában, de az az igazság, hogy semmi tippem nem volt, mivel nekem még nincsen gyerekem. Látatlanban pedig nem akarok butaságokat mondani.

Ügyfeleim megnyugtattak, hogy a Babakocsik.hu oldalán bátran nézelődhetünk, ők szívből ajánlják, nagyon meg vannak elégedve a babakocsival. Nem sokkal ezután el is köszöntünk, a gyerekek is vidáman integettek, láthatóan tetszett nekik ez a nem mindennapi program. Talán a szülőknek is könnyebb volt este lefektetni őket.

Én is elfáradtam, így csak másnap szóltam nővérem férjének a babakocsi témában. Gyorsan be is vetettük magunkat a babakocsi tengerbe a Babakocsik.hu weboldalán, és sokáig nézegettük a babakocsikat. A nővérem szerencsére semmit nem tudott az egészről, mert anyuval tartott nagy bevásárlást. Meg is rendeltük a kinézett darabot, és csak reménykedni tudtunk, hogy tetszeni fog nővéremnek is. Mivel fontos volt, hogy tudjuk, tetszik-e neki, nem várhattuk meg, míg megszületik a baba, de azért sikerült jól időzítenünk. Éppen rossz napja volt valamiért, és próbálta egy vödör fagyiba ölni bánatát, amikor elé gördítettük a babakocsit, egy szép masnival feldíszítve.

Látnotok kellett volna nővérem arcát, a szomorúsága egyből elpárolgott, és máris sokkal jobban érezte magát. A szerencsésen végződő fotózásnak és persze a Babakocsik.hu-nak köszönhetően hamar megtaláltuk az álom babakocsit, és sikerült szebbé varázsolnunk nővérem egy napját.