A fotós alanyaim lakást kerestek, hát segítettünk nekik

Minden embernek kell, hogy legyen valamilyen hobbija, ami leköti és kicsit elvonja a figyelmét a mindennapok gondjairól. Nekem ilyen a fotózás. Emlékszem, mikor megkaptam az első – még filmtekercses – gépemet általános iskolában, az őrületbe kergettem egy idő után az osztálytársaimat,mert minden pillanatot lekaptam, ami az iskolában történt. Még az osztályfőnök is behívatta anyámékat, hogy legyenek szívesen elvenni tőlem a gépet, mert elvonom a többi iskolatársam figyelmét – na, meg persze a magamét is – a tanulásról. Szóval már gyerekkorom óta oda vagyok a fotózásért, így nem véletlen, hogy előbb-utóbb ez is lett a második állásom. Hobbifotósként portfóliókat, műtermi fotókat vállalok megrendelésre. A lakásomban rendeztem be a kis fotós sarkot, ahol az ügyfeleket fogadni tudom, de szoktam kijárni helyszínre is, például iskolákba osztályfotózásra, stb. Nemrég járt nálam egy fiatal pár, Zsófi és László 3 hónapos kislányukkal, Zsuzsival, akik családi fotókat készíttettek velem a legújabb kis jövevény érkezése miatt. Nagyon jól elbeszélgettem velük és kiderült, épp költözésben vannak, szeretnének Debrecenbe menni Pestről. Mondták, hogy nagyon nehéz mostanság jó lakást találni, sokszor átverik az embereket és mivel több száz kilométerrel arrébb szeretnének menni, nem sok lehetőségük van megnézni a kiszemelt lakásokat.Mivel a bátyám, Tibi debreceni és nagyon megsajnáltam Zsófiékat, igazán szimpatikus család, ígéretet tettem nekik, hogy beszélek a testvéremmel és szólok nekik, ha esetleg tud egy jó lakásról, vagy legalább egy megbízható oldalról, ahol 100%-osan biztosak lehetnek, hogy nem verik át őket.

Este felhívtam Tibit és megkérdeztem tőle, tud-e egy jó eladó lakást Debrecenben. Mivel hirtelen nem jutott eszébe semmi konkrét, azt mondta, ajánljam Zsófiéknak a Nextapró oldalát, mert ő is ott találta meg a mostani lakását és teljes mértékben meg volt velük elégedve. Megnéztem az említett honlapot és nagyon korrektnek tűnt, ezért az elkészült portfólió mellé az oldal linkjét is becsatoltam az e-mail-be, amit Zsófiéknak küldtem.Megkértem, hogy ha találnak valamit, akkor írjanak vissza, mert kíváncsi vagyok, milyen oldalt ajánlott a testvérem, aztán ki tudja, lehet egyszer nekem is költöznöm kell és szükségem lesz a használatára. Zsófi visszaírta, hogy nagyon köszöni a segítséget és természetesen tájékoztatni fog az ügy állásáról.

Pár hét múlva kaptam egy e-mail-t tőlük, amiben leírták, hogy sikerült a Nextapró-n lakást találniuk. Szerencsére volt sok eladó lakás Debrecen városában, így tudtak miből válogatni. Az oldalon be tudták állítani, hogy ártól árig milyen összegben gondolkodnak a lakásvásárlás terén, ennek köszönhetően csak azok a lakások jöttek ki a találatra, amelyeket ki is tudtak volna fizetni. A hirdetések nagy részéhez képek is kerülnek feltöltésre, azt külön be lehetett állítani, hogy csak képes hirdetések jelenjenek meg, így ennek köszönhetően Zsófiék ki tudták szűrni a nekik legjobban tetsző ingatlanokat. A hirdetővel a Nextapró-n keresztül is fel tudták venni a kapcsolatot, nem kellett rögtön a saját telefonszámlájukat terhelni azzal, hogy másokat hívogatnak. Mivel a hirdetések időrendi sorrendben jelennek meg, így a legaktuálisabb ingatlanok vannak elől, ezáltal nem kell az embernek össze-vissza görgetni, hogy találjon valami jót. A nekik tetszőlakásoknál az eladónak lehetősége volt feltüntetni például a lakás állapotát,komfortját, így Zsófiék teljes körűen tudtak tájékozódni az ingatlanokról,amelyek közül végül kettőt meg is néztek személyesen a tulajjal való előzetesegyeztetés után, majd maradt az utolsó, ami mellett végül döntöttek és meg is vették. Így most már Zsófiék hivatalosan is Debrecenben élnek, hála a Nextapró-nak, amin keresztül ráleltek vadonatúj otthonukra.