A fotók megvannak az utazásról, de hol a szuvenír?

Egyik nap, találkoztam Petivel, az egyik barátommal. Régen nem dumáltunk, de most végre sikerült egyeztetni egy találkát. Mióta családja van, szegény mindig el van havazva, és igen nehéz összeegyeztetni az időbeosztást. De azért nagyon igyekszik, hogy tudjon időt szakítani a régi barátaira.

Jót beszélgettünk a gőzölgő kávé mellett. Elmesélte, hogy nem rég volt Spanyolországban üzleti úton. Egy meetingért kellett kiutazni néhány kollégájával. A munkán kívül, volt idejük egy kis kikapcsolódásra is. Körbenézték a leghíresebb turista látványosságokat, kipróbálták a helyi ételeket, és megismerték az ott élők kultúráját és mindennapjait.

Csak úgy dőlt belőle a szó. Nagyon lelkesen mesélt az útjáról. Látszott hogy nagyon élvezte az utazás minden egyes percét. Mutogatta a képeket amiket a telefonjával csinált. Néhányat már láttam is közülük mert feltöltötte a facebookra. Tényleg nagyon hangulatosnak tűnt az egész. Örültem neki, hogy ki tudott kapcsolódni egy kicsit.

Aztán elmesélte a hazaútjuk történetét, ami elég viccesre sikerült. Csak egy pici táskát vihettek magukkal a repülőre, ami persze dugig volt pakolva a legszükségesebbekkel, tisztálkodószerrel, ruhákkal. Mondta, hogy volt arról szó hogy föladott csomagjuk is lesz, de erre végül nem volt keret, mert kavarodás volt HR-en. Így fapadossal utaztak az előre megbeszél business class helyett.

És persze a gyerekeknek megígérte, hogy az útjáról fog hozni mindenkinek reál madridos szuvenírt. Három fia van, és mindegyik nagy foci rajongó. csakhogy a csomagjába már egy grammal több dolog sem fért volna be. És ezen gondolkozott, hogy így hogy fog mindenkinek ajándékot vinni. Akkora beleéléssel magyarázta a dilemmát, hogy teljesen átéreztem az izgalmat.

Mert a kicsi fiainak nem mondhatja, hogy nem fért be a csomagba, és ezért nincs ajándék! Azon gondolkozott, hogy kidob egy-két ruhát hogy legyen hely a csomagban. De nem volt semmi olyan amitől meg tudott volna válni. Az öltönyét nem hagyhatta ott semmiképp. Azon kívül pedig csak 3 váltáspólót vitt magával, meg néhány zoknit. De azokat mindegyiket a feleségétől kapta, és kimondottan szerette őket. Másik táskát sehogy nem tudott magával vinni, ezért már teljesen kétségbe volt esve.

De ekkor eszébe jutott a megmenő ötlet. Real Madrid ajándékot sok helyen lehet kapni. Például otthon is. Vagy a neten. A gyereknek ugyanúgy fog tetszeni az ajándék, mindegy honnan van. Vagy legalábbis egy kicsit lehet csalni a dologgal.

Beírta a keresőbe hogy Real Madrid ajándék, és talált is egy remek weboldalt, ahol hatalmas választék volt olcsón. Felhívta a feleségét hogy elmondja neki mi van, és hogy milyen ötletet talált ki a dolog áthidalására. “Nagyon nevetett – mesélte – azt mondta, nem is én lennék, ha egyszerűen menne minden, és nem lenne semmi csavar a dologban!” Ezen én is nevettem. Hát igen, Peti fiatal korában is arról volt híres, hogy hihetetlen szituációkba keveredik, amiből aztán mindig kivágja magát valahogy.

Tovább faggattam, hogy végül mi volt. Tehát megtalálta a weboldalt. Ott kiválasztotta a játékokat a gyerekeknek. Mindenféle füzetet, gombfocit és kulacsot, amikről úgy gondolta, örülni fognak neki a fiúk. Ezeket gyorsan megrendelte, lebeszélte a feleségével hogy vegye át a futártól és rejtse el. Meg is érkezett minden időben. És amikor hazaért, úgy csinált mintha a táskájából vette volna ki az ajándékokat. A gyerekek persze el voltak ragadtatva.

Az akcióról is voltak fotók persze, azokat is megmutatta. A fiúknak csak úgy ragyogott a szeme a boldogságtól. Nagyon örültek neki, hogy végre vannak Real Madridos ereklyéik. És persze egyikük sem kérdezte hogy honnan van… A feleségét is lefotózta ahogy nevet az akción.

Rettentő viccesnek találtam én is az egész történetet. Tényleg, teljesen rávall az egész. De közben az is jó hogy meg tudta oldani a helyzetet. Így mindenki boldog lett a végére. Mondtam neki, hogy mutassa meg az a webshopot amivel kivitelezte az egészet. Meg is mutatta a telefonján: Real Madrid ajándék.

Nekem is nagyon megtetszett az oldal. Tényleg hatalmas volt a választék. Az árak is barátságosak voltak. Minden jó minőségű volt. Elhatároztam, hogy én is innen fogok rendelni a gyerekeimnek születésnapi ajándékot.

Nem csak Real Madrid ajándékok voltak igazából, hanem mindenféle játék. Tényleg minden, amit csak el lehet képzelni. Az összes korosztálynak lehet találni olyan játékot aminek örülni fog. Csoportosítva vannak a termékek, ez megkönnyíti a keresést. Minden játék mellett van egy kis leírás hogy kiknek ajánlják, és hogy mit kell tudni róla. Nagyon hasznos az egész. ÉS ami a legjobb, a szállítás gyors, megbízható, és ingyenes 20 ezer forint vásárlás felett.

Jó hangulatban váltunk el. Megbeszéltük, hogy legközelebb is találkozzunk, és szakítsunk időt egymásra, mert ezek a baráti találkozók mindig nagyon jó hangulatban telnek, és felidézik a régi szép emlékeket. És örültem hogy megmutatta ezt az oldalt, mert sok fejtörésnek veszi elejét. Amikor nem tudjuk eldönteni hogy mit vegyünk a gyereknek, csak szétnézünk itt, és biztos találunk valamit.

Aztán mi is csináltunk egy közös képet persze, hogy együtt kávézunk. Mert ma, ami nincs megörökítve, az nem is történt meg igazából. Főleg Peti gondolkozik így, hogy minden le kell fényképezni. De ez jó szerintem. A képeken keresztül másokkal is meg tudja osztani az ilyen, és ehhez hasonló élményeit.